Tuesday, August 12, 2014

KUEW TIAW BASAH.







#KuewtiawBasah.

Kuewtiaw lagikkk.


Ok yang ni tumis 5 ulas putih,1 labu kecil hirisan bwg merah bersama sedikit lada hitam.

Tumis cili boh / cili kering, sos cili, sos tiram, kemudian masukkan lauk, dgg , ayam atau seafood. Garam, gula dan sedikit perasa kalau suka.

Hirisan tomato juga ditumis sekali dengan lauk. Sedikit air.

Tuangkan kicap pekat dan pecahkan 1 / 2biji telur.
Kacau sebati.

Masukkan sayur sawi
Kemudian kuewtiaw, kemudian kuchai.
Gaul.
Akhir sekali, tuangkan kicap lemak manis.

Taraaa... siap dahhh.

.

Makan panas- panas sedappp!

No comments:

Post a Comment


Okeyy, Jom kita masuk dapur dan mula masak!!