Tuesday, August 12, 2014

KUEW TIAU KUNGFU



#KuewTiawKungfu

Petang- petang makan berkuah simple camni memang sedap. .

Simple- simple jaa.

#Resepi

 5 ulas bwg putih di ketuk dan di tumis dengan sedikit minyak. Tumis bersama 2 sudu besar sos tiram.

Masukkan 1 jug air. Daging, ayam dan fishball juga. Garam dan gula secukup rasa.

Apabila sudah mendidih, masukkan pula tomato brokoli, bunga kobis, carrot, saleri. * nk kurangkan pun buleh. Sy suka letak sayur banyak2..hehe.

Biarkan mendidih sekejap.

Siap.

Pecahkan 3 - 5 biji telur dalam 500gm Kuewtiaw . Lumur2kan. Kemudian goreng dengan sedikit minyak. Goreng sehingga telur kering.

Siap.

Hidangkan dengan sambal kicap, daun sup, daun bwg, bwg goreng, limau nipis dan cili hijau /merah yg dipotong nipis

No comments:

Post a Comment


Okeyy, Jom kita masuk dapur dan mula masak!!