#KuewTiawKungfu
Petang- petang makan berkuah simple camni memang sedap. .
Simple- simple jaa.
#Resepi
5 ulas bwg putih di ketuk dan di tumis dengan sedikit minyak. Tumis bersama 2 sudu besar sos tiram.
Masukkan 1 jug air. Daging, ayam dan fishball juga. Garam dan gula secukup rasa.
Apabila sudah mendidih, masukkan pula tomato brokoli, bunga kobis, carrot, saleri. * nk kurangkan pun buleh. Sy suka letak sayur banyak2..hehe.
Biarkan mendidih sekejap.
Siap.
Pecahkan 3 - 5 biji telur dalam 500gm Kuewtiaw . Lumur2kan. Kemudian goreng dengan sedikit minyak. Goreng sehingga telur kering.
Siap.
Hidangkan dengan sambal kicap, daun sup, daun bwg, bwg goreng, limau nipis dan cili hijau /merah yg dipotong nipis
Masukkan 1 jug air. Daging, ayam dan fishball juga. Garam dan gula secukup rasa.
Apabila sudah mendidih, masukkan pula tomato brokoli, bunga kobis, carrot, saleri. * nk kurangkan pun buleh. Sy suka letak sayur banyak2..hehe.
Biarkan mendidih sekejap.
Siap.
Pecahkan 3 - 5 biji telur dalam 500gm Kuewtiaw . Lumur2kan. Kemudian goreng dengan sedikit minyak. Goreng sehingga telur kering.
Siap.
Hidangkan dengan sambal kicap, daun sup, daun bwg, bwg goreng, limau nipis dan cili hijau /merah yg dipotong nipis
No comments:
Post a Comment